Tilbake

6 tips til smart klesvask

kladvard_responsiv_1920_580

6 tips til smart klesvask

6 tips til smart klesvask

Nuppete kashmir, hvite klær som har blitt misfarget eller ufreshe jeans som du helst ikke skal vaske i maskinen? Ingen problem! Her er seks tips til smart klesvask som både fresher opp dine plagg og får de til å holde lenger.

Dirty denim? Føles din favorittjeans litt ufresh, finnes det et smart triks som kun krever én ting – at du har plass i fryseren. Hvis du fryser dine jeans i noen timer vil det ta knekken på alle bakterier, og jeansen vil umiddelbart føles mer fresh. Er det kjølig ute kan du henge jeansen ut til lufting for samme effekt.

Hvis jeansen er laget av rå denim kan du vaske den i vaskemaskinen, men unngå å vaske den med andre plagg da den lett farger av.

 

Misfarget? Hvite klær er vanskelig å holde helt hvite. Kjedelig, siden de er så fine! Et godt tips for å få tilbake den opprinnelige hvite fargen er å bløtlegge klærne i varmt vann med sitronsaft før du vasker de. Du kan også prøve å presse litt av sitronen i skyllemiddelsskuffen på vaskemaskinen.

Vaske og tørke ull? Om dine ullplagg ikke er flekkete bør du unngå maskinvask. Luft eller frys plaggene i stedet. Vil du fortsatt vaske de? Følg vaskerådene på plagget og legg det i en vaskepose. Og tørk aldri ull i tørketrommel eller på et klesstativ – ullplagg skal tørke liggende på et tørt håndkle.

Flekker og svette? Ikke kast klær som er illeluktende eller som har store flekker. Prøv først det ultimate kjerringrådet: eddik! Bland vann og eddik i en sprayflaske og spray direkte på flekkene med noen generøse dusjer. La plagget hvile og vask deretter som vanlig – og heng gjerne plagget ut i solen til tørk etterpå.

Nuppete kashmir? Luksuriøst og mykt – men også utrolig sensitivt for nupper. Kjøp en kashmirkam og gre varsomt bot nuppene fra dine kashmirplagg. Vask plaggene for hånd og la de tørke på et tørt håndkle.

Kaffeflekk? Tørk opp overflødig kaffe med en klut først. Dynk deretter flekken i eddik, skyll i kaldt vann LENGE og vask deretter plagget på et kaldt vaskeprogram. Voilà!