Tilbake
host_uteplass_1920x580

På tide med høstblomster?

På tide med høstblomster?

Hos Mester Grønn bugner det av flotte høstblomster og planter som gir farge og nytt liv til uteplassen. 

Nå som sommerblomstene begynner å synge på siste verset, er det på tide å friske opp i potter og bed med vakre høstblomster. Det finnes utrolig mange flotte sorter til bruk ute denne sesongen. Mange av blomstene vil klare seg helt til frosten kommer, og kan også ha prydverdi gjennom vinteren.

Høstens favorittblomster

Lyngvariantene Erica og Calluna er to populære høstplanter. Erica er intens og kraftig i fargen, men kun ettårig. Calluna er flerårig og prydverdien er ekstra stor da blomstene sitter på gjennom vinteren. Lyng finnes i mange nye spennende sorter og farger, både rosa, grønt og hvitt og i flotte kombinasjoner.

Fyldige Frilandskrysantemum, Pernettia med sine vakre bær i rosa og hvitt, Hebe med sine flotte blålilla blomster og fargesprakende Asters, er alle flotte blikkfang i høstens utepotter.

Sammen med de blomstrende plantene kan det være fint med noen grønne eller sølvfargede planter som sølvkrans, Muhelenbechia, Dichondra ‘Silver Falls’ og Calocephalus. Ulike sorter prydgress er veldig dekorative, og pyntekål er lekker med sine spennende bladformer. Lave nattetemperaturer gir pyntekålen den vakre fargeutviklingen, og den blir bare finere og finere utover høsten.

Fiks ferdig høstpakke

For å gjøre det enkelt for deg har vi satt sammen lekre kolleksjoner med de mest populære høstblomstene våre. Disse kan bestilles for levering hjem eller for henting i butikk. Pakkene kan kjøpes både med og uten potter. Se utvalget her.

Trenger du mer inspirasjon eller tips og råd om høstens blomster og planter, så ta gjerne turen innom butikken.