Tilbake

Hotellstandard på soverommet

sovrum_responsiv_1920_580

Hotellstandard på soverommet

Hotellstandard på soverommet

En god natts søvn handler så klart ikke bare om sengen du sover i. Men visst blir det enklere å slappe av om soverommet er harmonisk og sengetøyet er så mykt og deilig som det oftest kun er på hotell?

 

Finn dynen som passer deg

Når du skal kjøpe ny dyne er det egentlig kun to ting du trenger å tenke på: Skal dynen vare varm, sval eller mellomvarm? Og hvilket materiale skal den være fylt med?

 

Dun: En dundyne puster og leder dermed bort overflødig varme. Den behøver ikke å vaskes så ofte, men du kan gjerne riste eller lufte den nå og da. For å få rett luftighet skal du se etter dynens bæreevne, den sier nemlig noe om dynens isoleringsevne. Jo høyere bæreevne, desto bedre holder den på varmen.  

Syntetisk fiber: I dag finnes det mange puter og dyner som er fylt med syntetisk fiber. Kulefiber er mer støttende og formbart, mens hul fiber er mykere. Unngå skyllemiddel når du vasker dyner og puter med syntetisk fiber, så holder de lenger.

Silke: Det finnes også silkedyner, og fordelene er mange. Silkedynen holder deg varm når det er kaldt og sval når det er varmt. Silke er et rent naturmateriale som er spesielt bra for allergikere ettersom midd ikke trives så godt i dette materialet. Unngå å vaske silkedynen og luft den heller en til to ganger i måneden. Hold utkikk etter 100% morbærsilke, da er dynen av beste kvalitet.

 

Rett pute er viktig

Rett pute er tilpasset etter sovestillingen som du foretrekker.

 

Mage: Om du sover på magen skal du velge en lav pute, slik at hodet ikke havner i en unaturlig posisjon i forhold til ryggraden.

Siden: Sover du helst på siden, hjelper en høy pute deg med å holde nakken i rett balanse med ryggraden. Hvis du har problemer med nakke og skuldre, finnes det spesialputer som passer dine behov.

 

Sengetøyets materiale

Bomull: Det vanligste materialet for sengetøy, og det er ikke så rart. Bomull er motstandsdyktig og gir ofte en luftig følelse. Kan vaskes i høy temperatur.

 

Percale: Ett luksuriøst og svalt materiale, som veves tett av ekstra fint garn. Overflaten er glatt og tar ikke til seg støv eller hår.

Sateng: Et blankt og luksuriøst materiale som tilfører både glans og kjølighet til soverommet. Unngå å tørke satengsengesettet i tørketrommel, ettersom det sliter på overflaten og kan gi nupper.

Lin: Et mer slitesterkt og moderne materiale som gir sengen en mer naturlig og bohemsk følelse. Materialet leder bort kroppsvarme, noe som gjør natten ekstra behagelig.

 

Tenk også på dette!

Senk temperaturen. De fleste sover best hvis det er mellom 16 og 18 grader i soverommet.

Bytt sengetøyet regelmessig – hver fjortende dag er den vanlige anbefalingen. Og når du vasker sengetøyet er det viktig at du gjør det i 60 grader eller høyere, det er først da bakteriene forsvinner.