Tilbake

BJØRKLUND - FAGURMAKER

Bjrklund fagurmaker

BJØRKLUND - FAGURMAKER

Fra tidenes morgen har mennesket alltid hatt behov for å måle tiden og de første tidsmåleren vi kjenner til er solen. I dag måler vi ikke bare tiden, men et armbåndsur er blitt et smykke til et antrekk. Et statisk symbol. Før fikk man et ur til konfirmasjon, det hadde man nesten hele livet. I dag har man gjerne flere klokker til forskjellige anledninger. Mange tenker at urmakerfaget må forsvinne nå som de fleste har klokker drevet med batteri. Men! For å få visere til å gå rundt, man ha et drivverk. Alle bevegelige deler kan man få slitasje eller feil på, så en fagurmaker vil det alltid være behov for så lenge vi måler tid!.

Det at vi har fagurmaker hos oss på Bjørklund, betyr at vi kan tilby kunder ekstra service. I stedet for å måtte sende inn klokker til et eksternt verksted, kan vi reparere klokker i butikk med en kortere ventetid for kunden. Det er enklere for oss å kunne gi kunden en faglig vurdering der og da på uret, om det lønner seg eller ikke å reparere. Den generelle kompetanse og tryggheten til alle våre medarbeiderne i butikk, blir også høyere da de kontinuerlig får opplæring med fagurmaker tilstede.

Her på Bjørklund gjør vi batteribytter på de fleste ur/garasjeport åpnere og bilnøkler. Vi kontrollerer pakninger ved å tilby en trykktest, og smøring av pakninger om det trengs. Bytte og reparasjoner av klokke lenker og remmer. Glassbytte, feste visere/markeringer. Rep av urverk. Vi har ikke rensemaskiner i butikk, men overhalninger av mekaniske/automatiske ur sender vi til eksternt verksted.

 «Ta godt vare på minuttene, timene tar vare på seg selv!» Lord Philip Chesterfield