Tilbake

Finere bad uten renovering

badrum_responsiv_1920_580

Finere bad uten renovering

Finere bad uten renovering

Å renovere badet kan være meget dyrt. Men som regel finnes det enklere måter å gjøre badet hyggeligere på. Å velge rett farge, materialer og innredning kan løfte hele rommet. Her er noen tips på hvordan du gir ditt bad en rask og stilfull oppfriskning.

Dropp plastmatten. Har du en trist plastmatte på badet? Kjøp heller en herlig baderomsmatte til å ha på gulvet. Det er en enkel quick fix som gir badet en helt annen følelse. 

Umoderne fliser. Trenden med dekorplast ble stor for et par år siden. Men det er fortsatt et godt budsjettips til de som vil skjule gamle og utdaterte fliser på badet. Du finner det i hobby- og fritidsbutikker. Se også etter kontaktplast, som finnes i blant annet fint marmormønster.

Rydd opp! Overfulle baderomssskap med gamle og utdaterte skjønnhets-og helseprodukter gir ikke akkurat en følelse av feng shui på badet. Du finner som regel informasjon om holdbarhet på produktene.

Detaljer. Se over kroker, hanker, skittentøyskurver og små oppbevaringsbokser. Fine kurver og beholdere koster som regel ikke så mye, og det finnes mange fine skittentøyskurver i stilig design. Hvis du har plass, kan du også ha en plante på badet for å skape mer liv.

Håndklær og dusjgardiner. Dusjgardiner har en tendens til å bli litt ekle etter en stund. Sjekk om din kan vaskes i vaskemaskin, for en rask oppfriskning. Se også over håndklærne dine. Gå for håndklær som matcher i ulike størrelser, og i farger som passer øvrig innredning på badet.

Vis frem og gjem. Ingen vil se en haug med toalettpapir stå fremme. Derimot vil det gi en luksuriøs følelse hvis du har parfymer og hudkremer med fin forpakning som står fremme.

Duft. Badets beste og enkleste quick fix er duftpinner eller duftlys. Utvalget av dufter er så stort at det er lett å finne en favoritt! Og det vil gi en mer hjemmekoselig følelse enn lukten av rengjøringsmidler eller kunstig duftspray.

Vær konsekvent med farger. De fleste bad er ikke særlig store, vær derfor nøysom med antall farger du innreder med. Hvis badet ditt ikke har vindu, velger du med fordel lyse farger.