Asiatisk mat er i vinden som aldri før her til lands,
og vi har vært så heldige å få Elisabeth fra instagramkontoen @alt_asiatisk til å gi oss sine to favoritt grilloppskrifter!
Disse deler vi med dere her!
La deg friste av sommerens mest trendy grilltips og oppskrifter:)
Alt du trenger til å forberede og lage disse oppskriftene, får du her på Gulskogen.Disse oppskriftene blir garantert en hit på sommerens grillfest!
Samarbeidspartnere: Meny, Elkjøp, Partyland, Mester Grønn
Grillet Laks Med Honning Og Sitronsaus
INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER
4 laksefileter
Salt
Pepper
Edamame bønner eller valgfri grønnsaker
Kokt ris
2 ss nøytral olje
HONNING OG SITRON SAUS
2 fedd hakket hvitløk
1 dl vann
3 ss soyasaus
2-3 ss flytende honning
1 ss østerssaus
1 ss sitronsaft
1 ss maisenna
1 ts sesamolje
FREMGANGSMÅTE:
1. Start med å salte og peppre laksen lett på begge sider, før du legger dem på grillen.
Her velger du selv hvor lenge du griller etter om du ønsker den litt rosa i midten eller gjennomstekt. Legg laksen over på et fat.
2. Bland sammen alle ingrediensene til sausen utenom hvitløken i en bolle. Smak til med honning.
Varm en panne med 2 ss olje på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stekes til gylne med den resterende oljen.
3. Senk varmen til middels og hell inn sausen. La den putre i ca. 30 sek – 1 min til den tykner noe, så er den klar.
4. Du kan enten helle sausen direkte over laksen, eller servere som en saus på bordet.
Dryss gjerne på med litt hakket vårløk eller koriander, og ha noen sitronbåter ved siden av og serveres med ris, nudler eller grønnsaker.
5. Av grønnsaker passer denne retten godt sammen med edamame (varme i mikroen eller dampe opp), brokkoli, sukkererter, pak choy, asparges eller lignende.
En frisk salat med f.eks. agurk eller tomater er også nydelig til.
TIPS:
Edamame bønner kan kjøpes i frysedisken på vanlig daglivare.
Denne sausen er også helt nydelig til grillkjøtt og grønnsaker.
Kylling Satay Med Peanøttsaus
INGREDIENSER FOR CA. 14-16 GRILLSPYD
MARINADE
3 kyllingbryst (ca. 600 g)
1 ss karri pulver
1 ss sukker
1 ss red curry paste
1/2 ts salt
PEANØTTSAUS
250 ml kokosmelk
2 ss crunchy peanøttsmør
1 ss red curry paste
1 ss sukker
1-2 ts fiskesaus
Ristede sesamfrø som topping
TILBEHØR
Ris/sticky rice/risnudler
Agurk, salat eller andre grønnsaker
Hakket koriander
Lime båter
FREMGANGSMÅTE:
1. Del hvert kyllingbryst på langs i to, og deretter i spisestore biter på ca. 3×3 cm.
Bland sammen med marinaden og la det ligge i minst 1 time, eller lages kvelden før og marineres i kjøleskapet.
2. I mellomtiden kan du legge grillspydene i vann i minst 30 min, slik at de ikke blir brente under grillingen.
Spyd kjøttet når den er ferdig marinert.
3. Lag peanøttsausen ved å blande sammen alle ingrediensene i en kjele. La den få et oppkok på middels høy varme i ca. 1-2 minutter.
Smak til med fiskesaus før du slår av varmen. Denne kan serveres både varm eller lun.
4. Grill spydene til gjennomstekte. Disse kan fint også stekes i panne på middels høy varme med litt olje.
5. Serveres gjerne med litt ris, sticky rice eller risnudler, og peanøttsaus med litt grønnsaker og lime til.
TIPS:
Du kan fint også bruke lårfilet av kylling, biff, tofu eller andre proteiner til marinaden.
Red curry paste kan kjøpes fra vanlig dagligvare eller asiatiske matbutikker. Smak derfor til med fiskesaus i peanøttsausen ettersom smakene kan variere.