Gjenvinningslogoen i sentrum med ting som kan gjenvinnes.

Ta vare på miljøet

På Gulskogen setter vi bærekraft og miljø høyt på agendaen. Hos oss kan du resirkulere og levere inn alt fra stekepanner og klær, til flasker og batterier.

Se oversikten over hva følgende butikker på senteret gjør av bærekraftige tiltak, og hvor du kan levere inn EE-avfall, tekstiler og flasker.

Nille

Fra private husholdninger tar Nille imot EE-produkter som er i samsvar med deres sortiment.

KICKS

Har Skin Treat som er en 100% vegansk hudpleieserie.

Søstrene Grene

De fleste matrelaterte produktene deres er økologiske.

Mestergull

Hos Mestergull kan du bytte inn gull og lage nye smykker med det gamle gullet. Du kan også bytte det mot nye varer i butikken

Panduro

Panduro er stolte av at deres eget gavepapir alltid holder samme høye kvalitet, og er resirkulerbart i papp og papir. Det stilles strenge krav til de utvalgte produsentene med hensyn til kvalitet og miljøpraksis. Papiret produseres og trykkes i Sverige av miljømerket papirmasse fra svenske skoger.

Panduro Dough Bio Organic Clay, er en økologisk modelleire spesielt utviklet for barn. Den er myk og behagelig å leke med, og den er snill mot miljøet, fordi den er fremstilt av 85% plantebaserte og økologiske ingredienser og 15% salt. Den er selvfølgelig glutenfri, slik at alle kan være med på leken.

KID Interiør

Ta med deg gamle pledd, gardiner, sengetøy og dundyner du ikke lenger bruker til KID Interiør. De tar imot alle typer tekstilkvaliteter, det går også fint om noe har fått en rift eller en flekk som ikke går av. Tekstilene sender KID til UFF for videre gjenbruk og resirkulering.

Gjenvinning av et teppe.

Lindex

Panteordning:
Lindex tar imot alle typer tekstiler, så lenge de er tørre og rene, og ligge i en lukket plastpose. Du kan levere tekstilene dine i returpunktet i butikken eller gi dem til en av de ansatte i butikken. Lindex samarbeider med Fretex, som enten selger tekstilene i en av sine butikker, utdeling via Frelsesarmeen eller ved at de eksporteres for gjenbruk i utlandet.
Bærekraft:
Lindex har mange produkter som er merket sustainable og hele babysortimentet er laget av mer bærekraftige materialer som økologisk bomull eller resirkulerte materialer. Hele denimkolleksjonen er laget av mer bærekraftige materialer, og vi bruker mer bærekraftige vaskeprosesser og renere fargingsprosesser. Innen 2025 skal 100%  av Lindex' materialer være resirkulert, eller komme fra bærekraftige kilder.

Carlings

Carlings fører KARVE Jeans, som var et av de første jeansmerkene i verden som fikk Svanemerket. KARVE har bærekraftfokus på vann, kjemikalier og energiforbruk, og utvidet i 2019 samarbeidet med Candiani, et av verdens mest bærekraftige denim-veverier. I tillegg er t- skjorter i økologisk bomull, hettegensere til henne i økologisk bomull.

 

Lewis Store

Waterles i forhold til farging av jeans.

 

KappAhl

KappAhl tar imot alle typer klær, hjemmetekstiler, accessories og sko. Dette gjelder også ødelagte tekstiler, så lange de er tørre og ikke veldig skitne. Ta dem med i en lukket pose og lever dem i innsamlingsbeholderen i butikken. Tekstilene sender KappAhl videre til I:Collect som sorterer dem i tre kategorier; til gjenbruk, resirkulering eller energigjenvinning.

Gjenvinningsstasjon Kappahl.

H&M

Her kan du levere inn klær og tekstiler i all slags stand. Som takk for at du resirkulerer får du en rabattkupong per innleverte pose på 10 % på et valgfritt plagg. Plaggene og tekstilene som samles inn sorteres hos H&M sin samarbeidspartner I:Collect. De har også en vegansk kolleksjon NYX Professional Makeup.

Cubus

Hos Cubus kan du levere alle klær du ikke lenger bruker. Ingenting er for gammelt, ingenting er for slitt - tørre og rene klær kan brukes igjen av andre, eller få et nytt liv som putefyll, eller få et siste liv som energi. Butikken samarbeider med Fretex. Cubus har også klær som er merket sustainable og til sommerens badesesong kommer de med badetøy som er laget av resirkulerte fiskegarn.

Dressmann

Hos Dressmann kan du levere både klær du har kjøpt hos Dressmann og klær du har kjøpt andre steder. Du finner returpunktet ved kassen i butikken, dette gis videre til Fretex. Dressmann har chinos, sokker og skjorter i økologisk bomull.

Dna, Eurosko og Shoe Gallery

Alle tre kjedene fører veganske sko.

Shoeday

Hos Shoeday kan du levere inn dine brukte sko. Skoene leveres til Soles4Soles som er en global non-profit organisasjon som ønsker å bekjempe fattigdom gjennom innsamling og distribusjon av blant annet sko. Shoeday tar også gjerne i mot blinkesko som er ferdig brukt slik at de kan fjerne batteriene og gjenvinne disse på riktig måte.

 GJenvinning av sko på Shoeday.

Telia

Hos Telia kan du selge din gamle telefon eller nettbrett. Ved å bruke MobilPant bidrar du med et beløp til No Isolation, den norske gründerbedriften som står bak roboten AV1. Denne roboten hjelper langtidssyke barn ut av ensomhet ved at de blant annet kan ta del i skoledagen.

Clas Ohlson

Clas Ohlson tar imot brukte batterier og lyspærer i sin butikk. Det er tydelig markerte returstasjoner i butikken. Dersom det er store mengder du skal levere, kan det være lurt å ta en telefon til butikken på forhånd. I flere år har Clas Ohlson samarbeidet med Miljøagentene om Batterijakten. I 2017 samlet batterijegerne inn over HUNDRE tonn batterier. Batterijakten er konkurransen som gir alle fjerdeklassinger sjansen til å lære mer om gjenvinning, kretsløpstenkning og hvordan vi kan bli bedre til å ta vare på jordens ressurser. Med Batterijakten kan barna gjøre en enkel og viktig innsats for miljøet mens de har det gøy sammen. Ved å følge batteriets reise fra innsamling til gjenvinning, får elevene et bedre bilde av kretsløpstenkning.

Hos Clas Ohlson kan du også pante tonere og blekkpatroner. Du får 10,- i pant per toner/blekkpatron.

Clas Ohlson har poser av sukkerrør, dette er en fornybar ressurs som anses som karbonnøytral.

Gjenvinning på Clas Ohlson

Jernia

Hos Jernia får du 20% rabatt på ny vare når du leverer din gamle stekepanne, kjele eller kjøkkenkniv. Gjenvinning av metall sparer miljøet for opptil 94% energiforbruk i forhold til nyutvinning av metall. I tillegg skånes luft og vann for forurensning.

Rituals

Stort sett hele kolleksjonen er vegansk, i tillegg selger de refillere til mange av sine produkter.

 

Amundsen

Veganske sjokolader og økologiske oljer.

Life

Har mange økologiske produkter. Blant annet en flott krydderserie fra Heilo, ulike ttyper sjokolade og andre matrelaterte produkter.

The Body Shop

Store deler av kolleksjonen er vegansk

Specsavers

Gi dine gamle briller nytt liv i Tanzania. Brillene som leveres inn til butikkene blir desinfisert og sortert av de ansatte, som også måler styrken på brillene. Hvert år tar et team av våre optikere og optikerassistenter med seg brillene og nødvendig utstyr, og reiser ned til Tanzania. Der setter de opp en «EyeCamp», hvor innbyggerne kan komme og få sjekket øynene og få briller med riktig styrke.

Specsavers mann.

Kiwi

Hos Kiwi kan du pante flaskene dine. I tillegg kan du donere panten til Røde Kors og samtidig være med i pantelotteriet.

Ark Bokhandel

Ark Bokhandel tar imot ditt EE-avfall. Elektriske produkter inneholder miljøskadelige stoffer og skal ikke kastes sammen med annet avfall. Ark tar gratis i mot produkter av samme kategori som de selger, uavhengig av merke og hvor produktet er kjøpt.

Gulskogen viser miljøansvar

Våre butikker gjør mange flotte og bærekraftige tiltak på Gulskogen, og i tillegg til dette har vi et samarbeid med Bymisjonen i Drammen som har containere for innsamling av både klar, tekstiler og sko.
Vi er også utrolig stolte av vårt samarbeid med SuperSelma, hvor vi har flere containere for innsamlinger av tomflasker, både for våre kunder og ansatte. Dette ivaretar ikke bare miljøet, men gir også lysglimt til kreftsyke barn.
– Bærekraft er et viktig fokusområde som vi jobber mye med, og som allerede påvirker handlevanene og opplevelsene til våre kunder. Spesielt ser vi et økende fokus blant den yngre generasjon, som vil gi føringer for fremtiden. Det er viktig at vi viser miljøansvar, og retter fokus mot bærekraft i alle ledd, sier senterleder Elisabeth Lohk.
Tenk langsiktig – tenk bærekraftig!