Slik klargjør du sykkelen til våren

Nyheter14/03/2019

Når asfalten blir bar og våren melder sin ankomst er det på tide å ta frem sykkelen, men ikke glem vårklargjøringen. Det er viktig både for din egen sikkerhet i trafikken og det mekaniske utstyret i sykkelen.

Husk at sykkelen, i det fleste tilfeller, har stått lagret hele vinteren. Derfor bør du sjekke at alt fungerer som det skal før du legger ut på årets første tur, blant annet bremsene. Daniel, daglig leder på Tri-Sport Gulskogen, har laget en sjekkliste slik at du enkelt kan klargjøre sykkelen til våren.

1. Vask sykkelen godt

Det er viktig at du vasker sykkelen nøye etter lang lagringstid. Skitt og sandkorn som sitter igjen på drivverket kan føre til at girene slites fortere og føles mer unøyaktig på sykkelturen. Vi anbefaler også å bruke avfetting på drivverket, og deretter bruke kjedeolje for best effekt. Slurver du på vask og vedlikehold kan det fort bli dyrt i lengden!

2. Stram boltene

Gå igjennom alle boltene på sykkelen og sørg for at alt sitter som det skal. Særlig er det viktig å gå over boltene som sitter ved styret på sykkelen, stem (delen fra gaffelrøret til selve styret) og at hjulene er strammet godt. Da slipper du ubehagelige overraskelser langs landeveien.

3. Sjekk dekkene nøye

Er det nok luft i dekkene? Det er også viktig å sjekke om dekkene har blitt morkne og/eller utslitt etter forrige sesong. Dette er det viktigste elementet for sikkerhet, da dårlige dekk gir dårlig grep på veien. Et godt tips er å pumpe opp dekkene på kvelden, og la det stå over natta for å sjekke om det er riktig luftmengde dagen etter. Er dekket flatt, da er det behov for ny slange.  

4. Sykkelservice

Husk at sykler i alle prisklasser bør vedlikeholdes regelmessig. Vi på Tri-Sport anbefaler service på alle sykler som skal tas i bruk igjen etter en lang vinter. Vi tilbyr enkel service fra 299,- som innebærer rengjøring, justering og smøring av drivverk (steg 1, 2 og 3) for de som ikke ønsker å gjøre dette selv, samt større servicer med bytte av slitedeler. I tillegg har vi på Tri-Sport egne el-sykkelservicer hvor vi utfører diagnose og oppdatering av software, samt service på det mekaniske.

Det er viktig å huske på at sykler blir utsatt for mye slitasje, og at man derfor sparer mye penger med riktig vedlikehold!

Av Gulskogen

Vis på kart

Åpningstider

Mandag-Torsdag 10 - 20, Fredag 10-19, lørdag 10-17  

Kontakt

32 88 33 77

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

ORDINÆRE ÅPNINGSTIDER:
Mandag - Fredag 10.00 - 21.00
Lørdag 09.00 - 19.00

Phone : +47 32 21 19 50
> Kontakt oss

Top