På tur med barn - tips til en fin turopplevelse

Få stilen22/08/2019

Ta med barna på små og store opplevelser i naturen. Ikke bare er det spennende og gøy, men det legger også grunnlaget for et godt forhold til natur og friluftsliv senere i livet. Her får du tips til hvordan du får en vellykket tur med barn.

Naturen er et realt skattekammer og et fantastisk sted for barna. Her er mulighetene for å leke, bruke sansene, utforske, oppdage og lære uendelige. De av oss som har blitt introdusert for friluftslivet i tidlig alder, har større sannsynlighet for å komme oss ut i naturen også gjennom resten av livet.
Å lære barn å bli glad i marka, fjellet og sjøen, er også med på å lære dem å verdsette naturen, ha respekt for den, og ta vare på den.

TIPS TIL EN VELLYKKET TUR
Her følger noen enkle råd når du skal ha med barn på tur:

LA BARNA VÆRE MED PÅ PLANLEGGING AV TUREN
En nøkkel for å få barna gira på turen, er å involvere dem i planlegginga. Snakk om alt det spennende dere skal få oppleve på turen - er det mulighet for å prøve fiskelykken, finnes det en topp med fin utsikt, er det eventyrskog som kan utforskes? La turentusiasmen smitte over på dem. 

HUSK TURMAT
Uten nok mat og drikke duger små helter ikke. Ha med sunn og næringsrik mat, og sørg for å holde blodsukkeret oppe, da er det lettere å holde motivasjonen oppe også.

GODE TURKLÆR TIL BARN
Kle barna - og deg selv - fornuftig. Vann-, vindtett og pustende skallklær er lurt som ytterste lag. Velg også vanntette sko. Da slipper man å la turen bli ødelagt av litt regn. Ha også med litt ekstra klær i sekken. Det er ikke gøy å fryse på tur for store eller små, og det er fort gjort å bli kald når man raster. Pass også på at ikke barna blir for varme. Ved å kle barna lagvis, kan man kle av og på lag underveis, for best mulig komfort.

GI BARNA TID OG ROM TIL Å UTFORSKE NATUREN
Ikke stress med å komme fort frem til turmålet. Det er viktig for barna å få lov til å utforske og oppdage underveis. Det er bedre at turen blir kortere enn planlagt, men at barna får en fin opplevelse. Etter hvert som barnet eller barna får mer turerfaring, kan turene bli litt lengre og mer utfordrende. 
 
LEK MED BARNA
Delta i leken og oppdagelsesferdene i naturen. Felles opplevelser, enten det er å plukke kongler, bær eller å leke gjemsel, er en super mulighet til å få fin kontakt og mye nærhet med barnet eller barna på.

DEL TURMINNENE MED HVERANDRE
Snakk om de fine opplevelsene etterpå, og se på bildene fra turen sammen. Det vil vekke lysten til å dra på flere fine turer.

Av XXL

Vis på kart

Åpningstider

10.00-21.00 (09.00-19.00)

Kontakt

24 08 42 65

Hjemmeside

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

ORDINÆRE ÅPNINGSTIDER:
Mandag - Fredag 10.00 - 21.00
Lørdag 09.00 - 19.00

Phone : +47 32 21 19 50
> Kontakt oss

Top