Gulskogen vinner av bærekraftpris!

01/11/2019

Gulskogen kjøpesenter ble tildelt bransjens første bærekraftpris på Nordic Counsil of Shopping Centers (NCSC) årlige kjøpesenterkonferanse.

16. og 17. oktober var det duket for årets kjøpesenterkonferanse i Trondheim. Konferansen samler de viktigste aktørene i kjøpesenterbransjen og norsk detaljhandel, og har som mål å fremme utviklingen av morgendagens møte- og handelssteder. På konferansens siste dag arrangeres NCSC Awards, og Gulskogen kjøpesenter stakk av med bransjens første bærekraftpris.

– Vi er utrolig stolte av å motta denne prisen. Bærekraft har vært et viktig fokusområde for oss i kjøpesenterbransjen, og ikke minst i Steen & Strøm, som er eier av kjøpesenteret, forteller Elisabeth Lohk, senterleder på Gulskogen.

Bærekraftprisen deles ut til et kjøpesenter som har lykkes med å sette bærekraft og miljø på agendaen, og skal inspirere og motivere bransjen til å ha mer fokus både på områder hvor senterdriften har direkte påvirkning, i tillegg til områder hvor senteret kan ta en aktiv rolle i å påvirke leietakere, kunder og samfunnet til å opptre mer bærekraftig.

– Kjøpesenterbransjen skal vise at den har tatt de første skrittene mot en mer bærekraftig drift, og at den vil ha et større fokus på bærekraft og samfunnsansvar i tiden som kommer, og her har Gulskogen gjort mye riktig, sier juryleder Heidi Furustøl på vegne av juryen.

Elisabeth Lohk forteller at Gulskogen har innført helt konkrete tiltak, og at kjøpesentret både er ISO-sertifisert (som dreier seg om å systematisere interne prosesser og virkemidler for å bli mer bærekraftige), og at det ble kategorisert som «Excellent» i sertifiseringssystemet Breeam in Use, som handler om å redusere driftskostnader, energiforbruk og miljøbelastninger i yrkesbygg.

– Vi har tre fokusområder som vi jobber med til daglig, nemlig miljø, samfunn og mennesker. I tillegg er vi stolte av at mange av butikkene
våre har fokus på bærekraftige løsninger for kundene, i tillegg til at de hver dag bidrar med god avfallssortering, strøm- og vannsparing, avslutter hun.

 

Av Gulskogen

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

ORDINÆRE ÅPNINGSTIDER:
Mandag - Fredag 10.00 - 21.00
Lørdag 09.00 - 19.00

Phone : +47 32 21 19 50
> Kontakt oss

Top