Gulskogen tar opp kampen mot matsvinn

Nyheter12/08/2019

Bli med i kampen mot matsvinn og bli en matredder du også! Nå finner du La Baguette, Jordbærpikene og Espresso House i «Too Good To Go»-appen.

Gulskogen ønsker ikke at god mat som er til overs hos senterets spisesteder på slutten av dagen skal ende opp i avfallet. Derfor har de nå, som det tredje kjøpesenteret i landet, inngått et samarbeid med Too Good To Go. Gjennom den populære appen sørger spisestedene på senteret for at overskuddsmat havner i folks mager istedenfor å ende opp som matsvinn – et viktig miljøtiltak.

Med hjelp fra matreddere som er innom eller bor i nærheten av senteret ønsker Gulskogen at dagsfersk mat og dagligvarer med kort holdbarhet unngår å havne i avfallet. Flere av butikkene har vært med en stund og over 4067 måltider har allerede blitt reddet fra avfallsrommene på senteret.

Gjennom appen reddes det på landsbasis rundt 4000 måltider fra søpla hver dag. Siden lansering i januar 2016 har over 2,1 millioner måltider blitt reddet. Over 700.000 nordmenn har lastet ned og laget seg en bruker i appen, og rundt 1600 butikker og serveringssteder over hele landet er med så langt.

Hva er Too Good To Go?

Too Good To Go er en god, brukervennlig og gratis app som bidrar til å redusere matsvinn. De kobler forbrukere opp mot spisesteder og butikker som har overskuddsmat som ellers ville blitt kastet. Too Good To Go er også en holdningskampanje. Matsvinn er et stort miljøproblem. De jobber med å spre budskapet og gjøre både forbrukere og bransjen mer bevisste på hvordan vi utnytter ressursene på best mulig måte.

Bli en matredder

Det er helt gratis å laste ned appen, men du må selvfølgelig betale litt for maten. Du finner masse forskjellig mat på Too Good To Go. De samarbeider med alt fra bakerier, bensinstasjoner, dagligvarebutikker, kantiner, kafeer til hoteller og kiosker. På Gulskogen kan du redde mat fra disse stedene:

  • La Baguette – friske og velsmakende baguetter og salater
  • Jordbærpikene – et stort utvalg av lunsjretter, alt fra lasagne og hamburgere til ostesmørbrød og salater
  • Espresso House – søte fristelser som kaker og bakst

Slik fungerer det

Last ned appen via App Store eller Google Play og opprett en konto. Når du er logget inn får du opp spisestedene og butikkene som finnes i nærheten. Velg det du har lyst på og betal i appen. Møt opp hos spisestedet til angitt hentetidspunkt og vis kvitteringen til betjeningen. Ta med deg maten hjem og nyt med ekstra god samvittighet.

Visste du at...

  • Vi kaster over 385 000 tonn mat i Norge hvert år.
  • Vi kaster hver åttende handlepose rett i søpla mens 700 millioner mennesker sulter.
  • Verdens matproduksjon står for ca. 30 % av klimagassutslippene.
  • Bare en fjerdedel av maten som kastes ville vært nok til å mette alle som sulter i verden.
  • Too Good To Go mener at problemet kan løses, og at vi sammen kan være ambassadører i kampen mot matsvinn. De ønsker å vise at mat som tidligere har blitt regnet for å være avfall, fint kan spises. Det handler om å minne hverandre på at vi er nødt til å ta bedre vare på maten.

Ta gjerne kontakt ved spørsmål eller for mer informasjon:

Hanne Johansen: 95 92 11 85 / hanne@toogoodtogo.no

Laste ned appen?

App Store: http://apple.co/1V3kLpq

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app.tgtg&hl=no

Av Gulskogen

Vis på kart

Åpningstider

Mandag-Fredag: 10.00 - 21.00 Lørdag: 09.00 - 19.00
Vis på kart

Åpningstider

10.00-21.00 (09.00-19.00)

Kontakt

92 88 68 08
Vis på kart

Åpningstider

10.00-21.00 (09.00-19.00)

Kontakt

98 28 72 48

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

ORDINÆRE ÅPNINGSTIDER:
Mandag - Fredag 10.00 - 21.00
Lørdag 09.00 - 19.00

Phone : +47 32 21 19 50
> Kontakt oss

Top