Fastelavensboller med Jordbærpikene

Nyheter28/02/2019

Fastelavn er på søndag 3.mars. Her har du en enkel oppskrift på fastelavnsboller fra Jordbærpikene som du kan prøve!

Hveteboller
1 kg Hvetemel
550 g H-melk
170 g Sukker
15 g Salt
5 g Kardemomme
1 Egg
50 g gjær
150 g mykt smør i terninger

Alle ingrediensene unntatt smør tilsettes i en eltebolle, kjøres 15 minutt på sakte fart til deigen slipper eltebollen. Smør i små terninger tilsettes og deigen eltes til den slipper kantene på bollen, ca 5 min og alt smør er eltet godt inn i deigen. 
Legges over i en egnet bakke, dekkes med plast, heves 1 ½ time.
Bak ut boller på ca. 100 gram.
Settes på brett med bakepapir, dekkes med klede og heves ca 1 time, pensles med pisket egg og strøs med sukker. 
Stekes ved 200 grader i ca 15 minutter.

Vaniljekrem:
5 dl H-melk
100 g Sukker
2 stk Egg
35 g Maizena
1stk Vaniljestang

Vaniljekremen lager vi ved å varme opp melk og sukker i en tykkbunnet kjele sammen med vaniljestang, som vi snitter på langs og skraper ut margen. Alt blir så varmet opp til kokepunktet, før halvparten av melkeblandingen blir tømt over en blanding av godt sammenpiskede egg og maizena, før dette blir tømt tilbake i kasserollen. 
Dette blir kokt opp under omrøring, og kremen får koke et minutt under god omrøring. Avkjøl.
bollene deles i to og fylles med vaniljekrem som er blandet halvt om halvt  med pisket krem. Sikt over melis og server med nyrørte jordbær.

Lykke til!

Av Gulskogen

Vis på kart

Åpningstider

10.00-21.00 (09.00-19.00)

Kontakt

92 88 68 08

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider
ORDINÆRE ÅPNINGSTIDER:
Mandag - Fredag 10.00 - 21.00
Lørdag 09.00 - 19.00

Phone : +47 32 21 19 50
> Kontakt oss

Top