Den ultimate pakkelisten for fotturer

Nyheter18/03/2019

Våren er en nydelig tid å dra på eventyr. Men hva skal du pakke og hva skal du gå med? Her får du den ultimate pakkelisten for en ukes eventyr.

Enten du drømmer om fotturer i fjellet, brevandringer eller en toppsamling, er våren en vakker tid for eventyr. Men hva skal du pakke og hva skal du gå med? Fjellmamma Elisa Røtterud gir deg den ultimate pakkelisten for en uke med eventyr.


Pakkeliste:

- Ryggsekk. 40 liter er perfekt hvis du skal gå fra hytte til hytte i flere dager. Jeg anbefaler Norrønas Trollveggen-ryggsekk.
- Teppepose eller lett sovepose. Hvis du vil ha det superlett, kan du leie dem på de fleste stedene.
- Førstehjelpsskrin som inneholder minst: et par plaster, antiseptisk salve og gnagsårplaster.
- Gaffatape. Gaffatape er utrolig bra å ha hvis noe ryker.
- Toalettsaker og et lite håndkle. Bare pakk det aller mest nødvendige, og i reisestørrelse. Selv om sola er fraværende, er det fortsatt sterke UVA-stråler på fjellet, så husk faktor!
- Toalettpapir. Pakk det i en vanntett pose.
- Solbriller. Beskytt øynene dine og velg mørkt glass til brevandring. Husk at hvis du har brebriller med grad 4, er det ikke tillatt å kjøre med dem da glasset er for mørkt.
- Swiss army- eller Leatherman-kniv
- Kart, kompass og kartmappe
- Myggspray, hodelykt, gamasjer og sitteunderlag
- Proviant og termos. Du trenger mye energi i villmarka. Dette er ikke tiden for å telle kalorier. Energibarer kan være et fint alternativ.
- Det ytre laget. Gore-Tex-jakke, bukser og en lett dunjakke.
- Ull. Ha en ull-t-skjorte og sokker lett tilgjengelig. Et par ullvotter er gode å ha på når du tar deg en pause. Norrøna-basislag av merinoull er utformet til å passe perfekt til utendørsaktivitetene, uansett værforhold, årstid eller intensitetsnivå. Merinoull regulerer temperaturen og holder deg varm selv når det er vått. Den er naturlig resistent mot mikrobiell vekst, og reduserer lukt. All vår merinoull er naturlig og kommer fra australskavlede sauer som lever på gress, vann, solskinn og regn. Den er selvfølgelig mulesingfri, og sporbar. 
- Skift under fotturen. Ha ulltrøye og sokker lett tilgjengelig. Gore-Tex-jakke og -bukser samt en lett dunjakke bør være lett å fiske ut av posen. Et par ullvotter er gode å ha på når du tar deg en pause.
- Til kveldene på hytta. Ta med et par lette bukser til middagen og en mellomlagsjakke. Husk komfortable sko eller sandaler til å bruke inne i fjellhyttene!

Tips: Pakk klærne i vanntette poser. Da blir sekken mer organisert, og utstyret er beskyttet mot regn og vind.

Annet utstyr:

- Kikkert. Zoom inn og kom enda nærmere naturen.
- Stormkjøkken. Ingenting smaker så godt som et varmt måltid og nytraktet kaffe i villmarka. Husk fyrstikker eller lighter!
- Kamera, telefon og nødlader. Hvis du bruker telefonen som kamera, bør du dekke den med en ullsokk så batteriet ikke blir kaldt.
- Notatbok. Koble fra for å koble til på nytt. Du kommer til å bli inspirert med en gang du kommer deg utendørs – skriv ned tankene dine.


Hva skal du ha på deg?

Dette anbefaler jeg å ha på seg for å fotturer i fjellet, brevandringer eller en topptur:
- Høyhalset genser i ull med glidelås
- Sportstopp i ull.
- Gore-Tex jakke og et par lette bukser 
- Buff, lue og hansker
- Varme sokker og fjellstøvler

Koble fra for å koble til på nytt. Du kommer til å bli inspirert med en gang du kommer utendørs – ta med en notatbok og skriv ned tankene dine.

Ha en flott vår og nyt de kommende eventyrene!

 

Av Norrøna

Vis på kart

Åpningstider

10.00-21.00 (09.00-19.00)

Kontakt

48 89 86 08

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

ORDINÆRE ÅPNINGSTIDER:
Mandag - Fredag 10.00 - 21.00
Lørdag 09.00 - 19.00

Phone : +47 32 21 19 50
> Kontakt oss

Top